Ik ben geregistreerd Tax Assurance Provider en heb toegangcodes

Beste bezoeker,
Deze site wordt niet meer geactualiseerd. Abonnees/leden RTAP kunnen tot 1 juli 2018 nog inloggen en de content van Tax Assurance raadplegen. Daarna is deze website niet meer bereikbaar.

Register en kenniscentrum voor de Tax Assurance Provider

Controleren of beheersen

Edwin van Loon Door Edwin van Loon 16 januari 2013 Dit artikel delen

In deze bijdrage stel ik mijzelf de vraag hoe de komende jaren verder moet met het nieuwe vakgebied van Register Tax Assurance Providers. De titel van mijn bijdrage geeft, zoals gebruikelijk, al enige richting aan, maar laat ik u eerst deelachtig maken van mijn overpeinzingen, die ik zal inleiden door het stellen van de volgende vragen, en vervolgens zal ik dan verklaren waarom ik voor deze titel heb gekozen.

1. Zijn Register Tax Assurance Providers genoodzaakt om controle technieken en methoden die door de Nederlandse belastingdienst worden gebruikt bij hun controle aanpak toe te passen bij de totstandkoming van hun dossiers c.q. op hun manier van oordeelsvorming? Nog concreter: Is er betekenis toe te kennen aan bijvoorbeeld een leidraad1 of de uitkomst van een door de Nederlandse belastingdienst eerder uitgevoerde controle op de oordeelsvorming door een Register Tax Assurance Provider?

2. Wie zijn de belanghebbenden die betekenis moeten geven aan het vak van Register Tax Assurance Providers en wat zijn de factoren die daarbij een rol spelen?

Lees het volledige artikel in pdf hier. Uw reactie kunt u hieronder geven.

Reageer

Blog Archief

Volg Tax Assurance

Ontvang de nieuwsbrief

Tax Assurance

is een initiatief van
Stichting RTAP en Domus Editoria